MobiTrain V4S-HMF

Productomschrijving
De op Linux gebaseerde digitale video recorder MobiTrain V4S-HMF is uitermate geschikt voor videoregistratie in een trein en is verkrijgbaar in een 4-kanaals uitvoering met een uitwisselbare hard disk (HDD) van 160 Gb tot 320 Gb of Solid State Disc (SSD) tot 250 Gb. De beeldresolutie is 720×288 pixels (> 2CIF). De opname- en transmissiesnelheid is maximaal 100 fps.

 

–> De nieuwe MobiTrain V4S-HMF is onderhoudsvrij (zie brochure).

 

De MobiTrain V4S-HMF recorder dient te worden gemonteerd in een afgesloten ruimte in het voertuig, vrij van stof en aangesloten op een stabiele boordspanning van 12 tot max. 36 Vdc. Bij calamiteit wordt alleen de HDD of SSD uitgewisseld. Het configureren van de MobiTrain V4S-HMF en het uitlezen van de videobeelden kan draadloos via een LAN/WAN netwerk vanaf de verkeerscentrale gebeuren.

 

Foto_MobiTrain     MobiTrain V4S-HMF

 

Tijdens de rit zijn de deuren gesloten en zal de opnamesnelheid van de videobeelden lager zijn. Zodra een van de instapdeuren wordt geopend, wordt automatisch overgeschakeld naar de camera van deze deur en worden de beelden met de hoogste snelheid opgenomen. Indien de chauffeur zich tijdens de rit bedreigd voelt en op de alarmknop drukt worden alle camera’s met de hoogste snelheid opgenomen en automatisch doorgestuurd naar de verkeerscentrale.

 

Watermerk
De videobeelden zijn alle voorzien van een digitaal watermerk en kunnen m.b.v. de Player software in de centrale via het USB uitleesstation worden bekeken. Ook is het mogelijk om met behulp van de Player software van het voorval een film te maken dat als bewijsmateriaal voor justitie gebruikt kan worden. Ook kunnen er foto’s in JPEG formaat worden ge-backupped en uitgeprint.

 

Privacy mask
Het is mogelijk om per camera een privacy mask in te stellen. Dit is mogelijk voor de “live” beelden en de te registreren beelden.

 

Draadloze verbinding via W-LAN
Standaard is de MobiTrain V4S-HMF DVR voorzien van een LAN poort waarmee de machine aangesloten kan worden op de MobiLink 3G/Wifi router. Op deze wijze kunnen de videobeelden “live” worden gestreamed naar de verkeerscentrale.

 

Status en storingsmelding
Het is ook mogelijk om op afstand vanaf de verkeerscentrale de “live” en opgenomen videobeelden te bekijken. De status en eventuele storingsmeldingen worden niet alleen via een ledbox op het dashboard aangegeven maar worden ook automatisch doorgestuurd naar de verkeerscentrale via de router:
– Indicatie correcte werking DVR
– Indicatie foutmelding DVR
– Indicatie beveiligde opname na incident (via triggercontact)

 

Interne Timer
Indien de chauffeur de bus verlaat, zal met behulp van een interne timer de Mobidisc DVR nog max. 60 minuten stand-by blijven alvorens deze wordt uitgeschakeld. De uitschakeltijd kan ingesteld worden in stappen van 15 min.

 

Audio
De MobiTrain V4S-HMF recorder kan optioneel worden uitgebreid met een audiomodule ten behoeve van een luisterverbinding (1-kanaal) tussen het voertuig en de verkeerscentrale. Ook is de machine geschikt voor audio opname (1-kanaal).

 

Smart Search
Met behulp van de player software en de USB reader is het mogelijk om de videobeelden versneld uit te lezen. Via de grafische tijdlijn kunnen de beelden die via de “motion detection” zijn geregistreerd snel worden teruggevonden.
M.b.v. “motion search” kan zelfs achteraf een bepaalde zone in het beeld worden geselecteerd waarop alle geregistreerde beelden in het archief versneld worden doorzocht op de beweging in deze zone. Alle gevonden beelden worden in een lijst weergegeven.

 

Software
Voor het uitlezen van de videobeelden en/of configuratie (setup) van de machine via LAN of W-LAN, wordt de MobiTrain V4S-HMF ontvanger software gebruikt. Voor lokale uitlezing (bij de verkeerscentrale) m.b.v. een USB reader, zal de hard disk worden uitgewisseld. Hiermee kan zeer snel het archief worden uitgelezen, foto’s en beelden worden ge-backupped of geprint. De “smart search” functie is standaard aanwezig in de player software. Voor het beheer van alle videobewakingssystemen in het veld, kan de EMS server software worden toegepast. Dit is een SDK met aanverwante software modules om een verkeerscentrale in te richten voor meerdere operatoren.

 

Keuringseisen
De MobiTrain V4S-HMF voldoet aan alle keuringseisen m.b.t. EMC, schok- en trilbestendigheid. De machine voldoet aan de TUV brandveiligheidseisen en de Europese automotive eisen 2004/104/EC en heeft e4 goedkeuring. De bijbehorende certificaten en testrapporten zijn beschikbaar.

 

Onderhoudsvrij
De MobiTrain V4S-HMF is onderhoudsvrij. Deze machine heeft géén ventilatoren en is voorzien van speciale componenten die hogere temperaturen aankunnen. De warmteafvoer van de componenten gebeurt rechtstreeks via de metalen behuizing. De HDD en SSD zijn “hot swappable”.

 

MobiTrain V4S-HMF brochure NL