MobiFlash V4S

Productomschrijving
De op Linux gebaseerde digitale video recorder MobiFlash V4S is uitermate geschikt voor videoregistratie in bussen en trams en is verkrijgbaar in een 4-kanaals uitvoering met een uitwisselbare compact flash kaart tot 32 Gb. De beeldresolutie is 720×288 pixels (> 2CIF). De opname- en transmissiesnelheid is maximaal 100 fps.

 

–> Sinds 2012 is er ook een onderhoudsvrije MobiFlash V4S HMF beschikbaar (zie brochure).

 

De MobiFlash V4S recorder dient te worden gemonteerd in een afgesloten ruimte in het voertuig, vrij van stof en aangesloten op een stabiele boordspanning van 12 tot max. 36 Vdc. Bij calamiteit wordt alleen de compact flash kaart uitgewisseld. Het configureren van de MobiFlash V4S en het uitlezen van de videobeelden kan draadloos via een LAN/WAN netwerk vanaf de verkeerscentrale gebeuren.

 

Schermafbeelding 2013-01-30 om 16.44.11   MobiFlash V4S

 

Tijdens de rit zijn de deuren gesloten en zal de opnamesnelheid van de videobeelden lager zijn. Zodra een van de instapdeuren wordt geopend, wordt automatisch overgeschakeld naar de camera van deze deur en worden de beelden met de hoogste snelheid opgenomen. Indien de chauffeur zich tijdens de rit bedreigd voelt en op de alarmknop drukt worden alle camera’s met de hoogste snelheid opgenomen en automatisch doorgestuurd naar de verkeerscentrale.

 

Watermerk
De videobeelden zijn alle voorzien van een digitaal watermerk en kunnen m.b.v. de Player software in de centrale via het USB uitleesstation worden bekeken. Ook is het mogelijk om met behulp van de Player software van het voorval een film te maken dat als bewijsmateriaal voor justitie gebruikt kan worden. Ook kunnen er foto’s in JPEG formaat worden ge-backupped en uitgeprint.

 

Privacy mask
Het is mogelijk om per camera een privacy mask in te stellen. Dit is mogelijk voor de “live” beelden en de te registreren beelden.

 

Draadloze verbinding via W-LAN
Standaard is de MobiFlash V4S DVR voorzien van een LAN poort waarmee de machine aangesloten kan worden op de MobiLink 3G/Wifi router. Op deze wijze kunnen de videobeelden “live” worden gestreamed naar de verkeerscentrale.

 

Status en storingsmelding
Het is ook mogelijk om op afstand vanaf de verkeerscentrale de “live” en opgenomen videobeelden te bekijken. De status en eventuele storingsmeldingen worden niet alleen via een ledbox op het dashboard aangegeven maar worden ook automatisch doorgestuurd naar de verkeerscentrale via de router:
– Indicatie correcte werking DVR
– Indicatie foutmelding DVR
– Indicatie beveiligde opname na incident (via triggercontact)

 

Interne Timer
Indien de chauffeur de bus verlaat, zal met behulp van een interne timer de MobiFlash V4S DVR nog max. 60 minuten stand-by blijven alvorens deze wordt uitgeschakeld. De uitschakeltijd kan ingesteld worden in stappen van 15 min.

 

Audio
De MobiFlash V4S recorder kan optioneel worden uitgebreid met een audiomodule ten behoeve van een luisterverbinding (1-kanaal) tussen het voertuig en de verkeerscentrale. Ook is de machine geschikt voor audio opname (1-kanaal).

 

Smart Search
Met behulp van de player software en de USB reader is het mogelijk om de videobeelden versneld uit te lezen. Via de grafische tijdlijn kunnen de beelden die via de “motion detection” zijn geregistreerd snel worden teruggevonden.
M.b.v. “motion search” kan zelfs achteraf een bepaalde zone in het beeld worden geselecteerd waarop alle geregistreerde beelden in het archief versneld worden doorzocht op de beweging in deze zone. Alle gevonden beelden worden in een lijst weergegeven.

 

Software
Voor het uitlezen van de videobeelden en/of configuratie (setup) van de machine via LAN of W-LAN, wordt de MobiFlash V4S ontvanger software gebruikt. Voor lokale uitlezing (bij de verkeerscentrale) m.b.v. een USB reader, zal de hard disk worden uitgewisseld. Hiermee kan zeer snel het archief worden uitgelezen, foto’s en beelden worden ge-backupped of geprint. De “smart search” functie is standaard aanwezig in de player software. Voor het beheer van alle videobewakingssystemen in het veld, kan de EMS server software worden toegepast. Dit is een SDK met aanverwante software modules om een verkeerscentrale in te richten voor meerdere operatoren.

 

Keuringseisen
De MobiFlash V4S voldoet aan alle keuringseisen m.b.t. EMC, schok en trilbestendigheid. De machine voldoet aan de Europese automotive eisen 2004/104/EC en heeft e4 goedkeuring. De bijbehorende certificaten en testrapporten zijn beschikbaar.

 

MobiFlash V4S brochure NL

 

Onderhoudsvrij
Er is een onderhoudsvrije hybride MobiFlash V4S-HMF beschikbaar. Deze machine heeft géén ventilatoren en is voorzien van speciale componenten die hogere temperaturen aankunnen. De warmteafvoer van de componenten gebeurt rechtstreeks via de metalen behuizing. De compact flash kaart is “hot swappable”.

 

MobiFlash V4S-HMF brochure NL